Assalamualaikum semuaa

Anak saya 1tahun 2minggu, dia tak membuang dah 3hari. Harini membuang berdarah dan najis keras. Siapa ada pengalaman macamni? Dia kurang makan, air masak boleh la banyak jugak dia minum. Saya anak pertama, kurang pengalaman. 😭 sedih tengok dia sembelit berdarah

1 Balas

sembelit ye. pertama kali terjadi ke? kenalpasti punca, biasanya dia makan apa? minum susu apa. kekerapan berak berapa hari? boleh cuba beri buah-buahan tinggi kandungan air (oren, tembikai, mango dsbgnya). sayuran berdaun hijau. boleh beri juga yogurt, baik untuk pencernaan dan usus. bawa jumpa doc pun okay, boleh minta pendapat doc juga berkenaan hal ni.