Belum berjalan

Anak saya 1tahun 12hari. Dia belum brjalan. Adakan itu biasa?

10 Balas

tu normal, jgn risau. anak sy 1y2m bru boleh jalan tanpa support. if anak puan dh boleh jalan bila pimpin, inshaAllah soon dia akan independently walk. bykkn activity yg encourage dia utk latih kuatkan kaki

biasa. anak sy 1y 3 m bru boleh berjalan. mmg agak lambat la. tpi kalau dah 1y6m belum lagi berjalan tu dah tak normal. kena refer doc

biasa tu.. rajin² laa urut lutut dia masa pagi.. slow².. pstu rajin² pegang tangan dia ajar CM mana jalan..pagi petang..

Normal sis.. ank sy boy 1y3m bru boleh berjalan.. jgn risau.. dlm buku ade tulis pling lewat umur 18bulan..

Yes, biasa dan normal. Awak boleh do some activities untuk melatih baby jalan.

biasa ...anak sy pun 1 tahun 1 bulan belum berjalan..

normal sis.. nanti dia akan berjalan sendiri..

normal sis. anak sy 1y6m baru bejalan.

normal puan

normal