Mintak pendapat

Anak saya 1bulan 10 hari..bila tido siang sekejap je..dalam 15minit lepas tu terjaga then xnk tidur semula dah..bila bendung dia nangis nak lepaskan tangan dari bendung..then bila bgun je terus nangis..jadi saya xboleh bergerak atau buat kerja lain kene layan dia je..nk tanya perlu x buaian untuk anak saya y macam ni???#SeriusTanya #Buntu

10 Balas

anak saya sebulan terus saya masukkan buai . bila da masukk buai memang kena sentiasa berayun . time tu belum lagi ada buai letrik . lepas pada tu memang saya belikan yg letrik punya sebb tak mampu nak buat keja sambil nak enjut buai 🤣 siang masuk buai kalau malam tidur memang kat katil alhamdulillah kalau pegi mana mana memang takda nak angkut angkut buai . . alhamdullillh sekarang anak saya da 1 tahun 9 bulan da jarang sangat sangat guna buai . tidur siang pun kat bawah . malam memang kat katil .

ye normal baby newborn mcm nie..bley je gne buai.. cumanya awak jgn la plak ingt ble bg buai akan settle masalah.. kdg memg ade jnis2 bayi yg x nak buai/tdo skejap2.. mgkin fasa2 sleep regression.. da ade baby memg pgerakan kte tbatas.. x bley expect life kte sme mcm dlu.. utk settle kn hal2 rumah, just buat ape yg mampu je..

Anak sya sebulan dah masuk buai. Sblum tu sya set dkat kpala xnk bagi buai takut bila blik kg dia cri buai. Tapi tu la kita hanya merancang😂 skrg dia dah 2 bulan lbih. Prnah warded kat hospital x cri buai pun dia tdur ja atas katil baby tu , yg pnting kita pandai nak dodoikan dia . Bila dia rasa letih sgt dia tdur la tu. Dont worry.

Kalau utk memudahkan awk, boleh je bg tido dlm buai, tapi jgn biasakan anak tido buai, sbb nya takut bila da terbiasa tido buai, dia nk tido dlm buai, jd agak susah klau mcm kita nk pergi bercuti @ balik kg ke, nk tido dlm buai je. X boleh tido bawah. Sbb sy da pernah rasa😂

Anak sy bila genap 6bulan time siang mmg masuk buai sbb nak bagi dia lena tido. Tp so far Alhamdulillah bila berjalan ke apa dia ok je tido atas tilam mcm biasa sbb mungkin mlm dia dah biasa tak tido dlam buaian kot

kalau itu memudahkan awak, why not sediakan buaian utk baby awak. sy both anak2 mmg tido buaian waktu siang. tido buai dr usia sebulan. kalau pakai jenis buai lektrik kita set kan la ayunan dia jadi slow😊

4mo ago

xde la. awak train ank awak. siang tido buai. then mlm tido ats katil. ank2 sy alhamdulillah, xde bwk buai g mna2. sorg dh 3tahun. sorg dh setahun 2 bulan

ank sy lps pantang Siang tido buai je senang Kita pon x penat ..Malam elok je tido atas katil pergi mana2 kalau dia nk tdo boleh je tdo ..umur 2 Thun bru stop tido buai wktu siang😁

cuba awak bedung anak sebelah tangan je, sebelah lagi keluarkan. macam anak saya sama la mcm tu. bila bedung sebelah tangan je alhamdulillah tidur elok.

Boleh je sementara nak buat kerja. Memang betul tidur buai dlm tempoh lama tak berapa elok drpd tidur atas tilam

boleh je nk guna buai, tp buai bukan tempat tidur.