Susu formula

Hi, anak Saya 1 bulan 20 hari. Underweight. Doctor ada sarankan Saya campur susu badan dan formula. Saya dah try susu Dutch lady, susu dupro, lactogen Tapi baby Saya sembelit. Mommies ada cadangan tak untuk Saya ? #firstmom #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

8 Balas

Saya masa baby kuning saya bagi bf + formula similac step 1 . Masa lahir baby 2.33kg masuk sebulan 4.3kg naik 2kg doc tegur bagus sbb lahir kecik naik 2kg terus. And baby x sembelit berak semua ok. Cuma dh sebulan lebih ni baby dah x suka similac tu baby nak susu badan je. Kadang2 susu badan kurang stress jugak sbb baby xnk dah formula tu. Nak try formula lain belum ready nak hadap baby sembelit. Now saya put effort try macam2 milk booster . Alhamdulillah nampak susu badan cepat terisi makan lactation jelly 👍🏻👍🏻

sis cuba try frisolac ar punye..anak sy pun underweight juga..lahir 1.4 shj..skrg 1 bulan 20 hari dah naik 2.65 kg..sy pun breastfeeding dgn formula juga..mula2 sy try macam2 jenis susu tapi x ngam.anak sy x berak 5 hari..lepas itu doctor dari klinik nasihat suruh bagi susu frisolac ar punye .baru dia ok.

Sis boleh try frisolac AR, anak saya 5/6 hari tak berak sembelit teruk then tukar susu baru ok terus berak.

sorry sis nak tnya, brpa berat baby sis underweight?

novalac utk sembelit buleh try sis

Sis cuba try S26 gold.

S26 sma 👍🏻😁

Boleh try enfalac