Susu formula

Anak nak masuk 1y11m. Masa keluar berat 4.43kg. 6bulan -10bulan kuat sangat makan. Masuk 11bulan kurang dah makan. Sampai laa ke harini. Berat 13.6. Turun 100g dari check up haritu. Boleh kata picky eater jugak. Masa baby mmg no salt sugar. Dah macam2 buat. Pelbagaikan menu, tetap taknak skrg. Anak sy menyusu badan +fm. Skrg minum dutch lady, tp tkde perubahan dari segi selera makan dan berat badan. N anak sy taksuke minum susu perisa asli. Madu dia okay. Boleh tak suggest susu fm yang ade perisa madu? Buntu dah saya ni 😭😭#bantusharing

1 Balas

Picky eater tu doc je sis yg bole sah kan. Memby tgh moody eater kot sis, sebab ank sy pun mcm ni. Mknn fav dia sebelum ni pun dia x nak. Jd sy buat yg ringkas2. . Sekali utk mkn. Ada hr okay, ada hari tak okay jugak. Kira last choice bg roti, sy pelbagai kan yg roti.. Itu yg terima, tp ada masa try bg jugak nasi balik.. Kdg bdk ada nak basic ke bubur.. Gitu laa..