risau anak tak pandai tunjuk lgi.. dua mggu lagi anak 1y6m tapi tunjuk xreti lagi risaulah..

anak mommies lain bila anak korg start tunjuk eh? 🥹

3 Balas

Anak saya pon baru belajar faham tunjuk apa2 kat dia. Baru masuk 1y6m. Kena hari2 bercakap dgn dia sambil tunjuk pakai jari. Saya mula2 pon dok tu tu tu tu pakai jari kalau nak suruh dia ambil sesuatu. Contoh (tu tu toys) (tu tu airplane) Lama2 dia ikut tunjuk pakai jari jugak. Pastu lama2 dia phm apa yg kita tunjuk tu 😅

cuba ajar anak tunjuk sesuatu kalau meminta.contoh:anak nak patung ini?sambil menunjuk..kalau dia ada respon baik so dia akan pelan2 belajar sesuatu.bnyak kan masa dgn anak.

14-15 bln..