kandungan 35 minggu

anak kurang aktif sejak masuk minggu 35 ni. mmang normal ke tu

34 Balas

untuk kandungan dah masuk 35minggu ruang baby makin sempit baby pula makin membesar .. cuma kita perlu sentiasa pantau pergerakan baby setiap minit , jam , kalau rasa dia kurang gerak usap perut ajak berbual insyallah ada tindak balas baby nanti

2y ago

betul... saya amalkn mcm tu .. panggil dia... lps tu dia bg respon ❤️

sy 35week 4 hari anak sy songsang sbb anak pertama sy czer..jd anak sy yg ke3 ni x boleh pusing sbb terkena jahitan yg anak sy yg pertama dulu..lagipun berat anak sy 2.2kg sj..38 minggu sy di czer..doa kan sy dan bayi dlm kandungan sy selamat nnt..😔

2y ago

Semoga dipermudahkan urusan. 🤍 semoga baik baik

Sya pun 35w...bila siang.. Dia aktif mnja... Je.. Bila waktu tgh mlm... Gerakan Berirama n mngeras skli dia ksi.... Sllu sya akn baring mengiring... Dia akn aktif

2y ago

sama la.... Siang aktif Manja .. bila mlm lg aktif dia... tambah2 kalau mengiring ke kiri . kick dia buat Kita xsabar nk tgk dia 🥰

Kena byk mkn sis bru dia aktif. Lg 1 mmg cmtu sbb ruang dia dh sempit. Mcm sy la. Ada hri dia aktif ada hari dia tido smpai nk kira 10 x tu pon jenuh 😂

2y ago

Sama sgt xtenang taw bila 35 week terus jd mcm tu tp ada masa dia aktif sgt

masuk week 35 gerakan makin kuat means bkn mcm gerakan mengejut mcm sblm ni , tp setiap kali dia gerak.. mmg bergelombang perut.. sbb dh besar dan ruang pun ngam2 kan. biasa siang dia gerak steady2 jelah , masuk malam.. mmg aktif mcm menari2 kat dlm..

Samalah, saya 35w 3d baby kurang bergerak bila siang, cukup 10 tapi kena check betul2 sebab gerakannya tak ketara sangat. tapi malam selalu dia pusing dan mengeras. Setiap kali mengeras rasa benjolan besar kat atas dan sakit kat ari ari. Risau betul sebab takut jalan dah terbukak sebab baru start rasa sakit kat ari ari tu

2y ago

boleh tahu. sis dh brapa mnggu time tu. 😊

semakin Besar Sepatutnya semakin aktif Sebab ruang semakin sempit kita Mudah untuk rasa pergerakan baby,better pergi jumpa doctor untuk check Keadaan baby dalam kandungan.. cuba makan buah yang manis² sikit Nanti baby aktif..

pastikan sebelum jam 9pm genap gerakan 10kali...kalau gerakan tak genap terus direct ke hospital..sy 33week haritu bby kurang gerak sy terus ke hospital,mereka akan monitor jantung bby,cek air kencing samada kencing kotor ada tak..

3y ago

Kena pegi trus emergency sis

sama lah kita.. Time siang bby kurang aktif , nak kira gerakkan pun perlu kejutkan baru baby gerak², tp kalau malam Aktif betul, mama pulak jalan dah jalan MCM pinguin sbb sakit kelangkang... nk bangun sakit, nak Pusing kiri kanan sakit.. kejap² bangun kencing...

saya start 35 weeks dgn demam, batuk yg non stop n klo leh tknk mkn ubat pn tp tkthn sgt. g kk mtk ubt. for now mmg bby aktif tp mnje2 je aseee, risau tp buat masa skrg sy fkir +ve je nk cpt smbuh plus sy pn byk tdur sbb mkn ubat. doakan saya ya ibu ibu semua 🥺

1y ago

Sy baru je lepas kena covid plus batuk. 3 hari warded. Sampai perut sakit sgt sbb kuat sgt batuk. Terus refer emergency. Doktor cek katanya ada bukaan 1cm. Masa tu minggu 34.