kandungan 35 minggu

anak kurang aktif sejak masuk minggu 35 ni. mmang normal ke tu

35 Balas

kalau baby saya pulak malam dia aktif. siang macamni ada gerak tp kurang 🥰 tu memang normal laa sebab ruangan dia makin sempit. kalau takda gerak langsung dr pagi bole pegi hospital terus ya.

3y ago

sama mcm saya..klu mlm aktif..siang ada jgak gerak tpi ,byk sgt

normal lh tu.. baby masa ni dh ready nk keluar nti bila dh keluar mcm tulh dia tidur je.☺️ ada bb aktif, ada yg tak.. dia ada masanya sendiri. kdg waktu subuh terlalu aktif sbb lapar kot.. nti tgh hari pula, lps tu midnite pula..

bykn mkn n minum.. sure aktif. klu sy gitu. 35w 4day sy. aktif alhmdllah. rase gerakan tu mmg kuat sebb beby dh besar n tulang dh kuat kan

Sebenarnya mmg normal bila kandungan mkin bsar jdi ruang pn mkin kcik sbb tu pergerakan terbatas...in..sha..Allah yg pnting ada pergerakkan.kna pntau dri semasa ke semasa.

ruang bby makin sempit,sis Cuba mkn,borak2 gan baby ke buat senaman ke ..klau masih xgerak jugak sis blh pergi hospital mintak rawatan lebih awal ..

normal ke klo 35 minggu 3 hari sakit mngeras tpi krap.. tpi sakit sat jee ermmm... sbb period lupa tarikh so tk pasti tepat depe punya jangkaan tu.

tu laa saya pon rajin dok usap prot ckp gn baby..sb dh 35w 3 day mmg rsa sempit dh dok lam prut..bby mkin membesar..😍😍

35weeks 5hari kndungn sya aktif tp slow..mgkn ruang yg agak sempet dgn baby yg agak besar...

ha ah..same..klau siang nk kene cuit baru gerak..klau mlm elok plak die menendang menggelupur smpai senak perut

saya 35w 3d..positif covid..sekarang batuk..sakit belah kanan..mcm cramp kat perut..saya nk buat macam mana ya?