11bulan 11hari

Anak korang dh bole bjalan k? Anak kite blom ….. nenek nye ramai cucu asik kata anak kite lambat semua bende 😤😤

8 Balas

Normal sis 🌹♥️ Milestone baby ni pelbagai, sebab tu setiap milestone baby, depa letak anggaran bulan/tahun untuk dicapai, bukannya specific umur Saya sedih la kenapa ramai orang yg suka cakap tanpa jaga hati orang. Membanding banding kan anak kita dengan anak orang lain .. Anak saya, umur 10bulan dah boleh berjalan, tu pun masih ada orang cakap, "budak yg cepat jalan, nanti akan lambat cakap" 🙄 Haishhh..trigger juga saya bila dengar ni. Ada saja yg tak kena di mata mereka ya.. So, point saya di sini.. Pedulikan apa orang cakap sis. Masuk telinga kiri, keluar telinga kanan. Hanya kita je tahu anak kita macam mana. Bagi saya, 11bulan tak boleh jalan lagi tu normal, saya dulu 1 tahun baru boleh berjalan (parents saya yg bagi taw saya). So, don't worry ye sis. Ya penting, sis perlu berikan galakkan pada anak sis supaya dia berani mencuba untuk menapak. Day by day Insya'Allah anak sis boleh berjalan 🥰

pedulikan ape org kata psal anak kita .. milestone setiap baby ni berbeza .. klau dia lmbt jln, mgkin dia cpt bercakap .. 2024 ni xyh fkir sgt org ngata anak kita, kita yg duduk 24jam dgn dia, Kita thu anak kita sihat aktif pun dh alhamdulillah .. btw anak buah sy 1y 3m bru start menapak, n 1y 5m bru jln tnpa sokongan 🥰 11bulan bru sis, xlmbt sgt .. jgn risau k 🤍

Abaikan , anak kita berbeza2 perkembangan dia . Bab macam ni memang emosi tergigat sikit .. takpa sis , kita dah jaga anak sehabis baik dan bantu anak untuk setiap perkembangan dia . Sis tenang ja ya , sabar tau silap hari bulan anak sis yg lagi laju berlari dari cucu cucu yang lain . keep smiling ☺️ and kita fighting untuk anak 💪

normal je sis, ank sy jalan umur 11 bulan 2 minggu tapi gigi nye lambat tumbuh, milestones setiap baby ni berbeza, ada cpt tang ni tapi lambat tang tu dan sebalikya. Jangan risau ye abaikan je apa org cakap asalkan doktor dan misi ckp normal

Milestones setiap anak berbeza. Tp kalau kita rajin bagi dia ransangan In Sha Allah cepat perkembangan dia. Anak saya 10 bulan dah boleh berlari. Tp even perkembangan anak cepat pun tak bermaksud dia akan pintar dalam semua benda

Thanks korang…… btul la tu semua nya x betul dimata dorang …. Kite bru ank sorang plk bnyk bnde kne blajar….. bukan nye nk bgi kata2 elok lagi merisau kite…. Eeeeeeee sabar je mak nk hadap org2 cenggini .

anak kita nak 1 tahun dah jalan setapak pastu duduk je , takpe awak normal je bby lain milestonenya , toksah dilayan sgt nenek tu biasalah bab banding2 ni kita je tau anak kita

Anak sy setahun pun belum cakap belum jalan. Tapi gigi dah 6. Sokay, every babies ada their own milestones. Enjoy the journey 🤗