Anak Kurang menyusu

Anak dah berusia 4 bulan sekarang, fully susu formula , masa baby susu lactogen, but then najis tiba² berukar warna, so sy tukar lg g susu dugro, anak suka minum dan kuat minum jga, tpi masalanya sembelit.. Now tukar ke dutch baby.. Najis elok semuanya cantik la, masalanya, anak mcm x suka susu tu, minum x pernah habis, klu habis pun bila dia btul² lapar.. Boleh ibu² bg cadangan susu formula mna yg bagus?? #bantusharing

1 Balas

Susu formula ni sebenarnya kita kena try and error mommy. Sebab keserasian setiap baby tu berbeza. Macam saya, anak memang serasi dengan dutch baby. Kakak saya pula, anak pertama dia serasi Similac gold. Tapi anak ke-2 dia tak serasi similac, dia serasi dengan dutch baby. Jadi saya cadangkan mommy untuk pergi website susu, dan minta sample. Antara susu2 formula yang terkenal dan banyak review baik antaranya Similac, S-26. Apa2 pun, macam yg saya cakap tadi, keserasian setiap baby tu berbeza. mommy try request tester dulu. kalau serasi, baru mommy beli