period lepas bersalin

Anak da 7 bulan lbh, fully bf, da start mkn.. bru2 ni ada 'discharge' yg nmpk mcm period.. color mcm coklat2 je.. sbnrnya lps bersalin, period dtg bila eh? Ble baca online, org kata ble baby da setahun bru kena period.. mommies kat luar sana ble kena period eh? Normal ke kalo period dtg lps 7 bulan brsalin czer?

2 Balas

X sama dgn semua org ..dan. Xsama dgn setiap kali kita bsalin...kalo fully bf mmg akn lmbt tp ade je awal .sya ank 1st hbs je pantang da period...ank ke 2 setahun lbh bru period..ank ke 3,slps 3 bulan..akn ikut hormone kita jg ..

5y ago

Tq sis

Bergantung pada org sis..xsama..saya setahun 2 bulan baru datang period sebab anak fully breastfeed..tapi ada org 3-4 bln lps bsalin da period..