baby 2 bulan meragam

Anak baru 2 bulan 2 minggu meragam tak tahu kenapa.. Susu dh bg, mandikan pun dah, buat urutan iloveu semua tapi bila letak dlm buaian yg dia mmg guna sblum ni terus mngamuk nngis mcm kena pkul plk tk psl² kne cop dgn jiran dera anak 🥴... mmg mcm tu ke baby usia 2 bulan lebih bt perangai cmtu? normal ke? #ingintahu #firstmom #firstbaby

2 Balas

Mungkin anak puan tgh mengalami growth spurt. Anak sy pun mcm ni jugak. Sebelum masuk 2 bulan ank sy senang tidur buai. But bila masuk 2 bulan ni dia dh tknk buai. Dia nk kita tidurkan dia dlm dakapan kita. So sy zikirkan dia sekejap sambil dakap dia and bila dia dh lena baru sy letak dlm buai. And sekarang ni pun dia kuat tidur & kadang2 susu pun tknk. Tapi sy biar je dia tidur puas2, then bila bangun sy kasi susu. Alhamdulillah mood dia ok. Tu cara sy la, cara org lain sy x tahu 😅

Bila Puan angkat dia semula daripada buaian, baby nangis tak?

2y ago

nangis jgk... kne bwk jalan² pstu bru ok balik.. sblum ni ok je dia tidur dlm buaian tk de nk ngamuk² mcm skrg