Selsema, bayi 8 bulan

Anak 8 bulan, selesema.. boleh bagi ubat ke atau Ia akan pulih sendiri?

2 Balas

Biasa saya pergi klinik dia tak bagi pun ubat selsema. Sebab takut baby mengantuk. Dr bagi ubat titik hidung jaa. Boleh jugak beli nasal spray baby kat farmasi.. Tapi selain tu boleh cuba cara2 tradisional. Contoh sebab baby dah makan boleh try singo pear samada buat puri atau letak dalam sup. Boleh try jugak mandikan dengan air suam + lemon, sapu dada & atas hidung dengan bawang putih (dibakar) + minyak zaitun. Buat konsisten, inshaaAllah boleh pulih..

12mo ago

Welcome puan. Moga baby cepat sembuh 😊

Baby sy selesema doktor ada bg ubat sis. Klau x rawat, takut melarat sis

3d ago

doktor bagi ubat ke..baby saya 6 bln doktor ada bagi ubt