Exercise atau any nasihat ?

Already 39week, tapi baby masih selesa ya dalam perut mommy . anyone ada tips untuk cepatkan bukaan / pujuk² baby ke😅 lenguh dah miss v kita

5 Balas

try minum air kembang fatimah. ramai minum air kembang fatimah. tepat 36 minggu terus beranak. saya dh 38w baru nak minum kembang fatimah. perut dh jatuh dh rasa semacam. huhuu. mak saya cakap mengandung 7bulan dh start minum 35 36 37 dh boleh beranak normal. tapi saya takut. 38 baru nak minum.

12mo ago

bunga dari mekah. bunga tuu kering² macam kayu kering. kena rendam dengan air panas semalaman lepas tuu minum.

Nk bg nasihat pun, sy buat tak jalan jugak🤣.. bersama suami, senaman kupu kupu, jalan byk pun ttp bby taknak keluar.. sy pun redha lah bby nk kluar weeks berapa pun

12mo ago

betul sis. sebab dah buntu dah nak pujuk dia keluar mcm mana . lenguh² miss v tampung dia di hujung² ha

samalah sis 🤣 pujuk dari 37 week sebab tak menahan sakit celah kangkang ni , selesa sangat anak main kat dalam perut . semuaa benda dah buat tapi takda langsung bukaan

11mo ago

Alhamdulillah , congratulation 🌸 selamat berpantang yaa dear best nyaa dah bersalin , ni dah masuk 39 week takmau jugak keluar , padahal aktif jaga si abang lari lari , kemas kemas rumah semuaa sudah hahaha . tahap redho dah nak keluar bilaaa bilaa janji sihat baby

sy rajin brjalan dlm 10 minit mcm tu pagi ptg , & banyak amalkan doa nabi yunus inshaallah cepat ja buka jalan & brsalin, sy bru ja brsalin 38w 10jun,

bersama suami..berjalan..

12mo ago

thankyou sis . dah buat tapi masih😅