Tips untuk dapat anak. Lelaki

ALhamdullilah..Saya dah ada dua anak perempuan. Boleh bagi tips tak.. Untuk dapatkan anak. Lelaki pulak. Hihi # #

17 Balas

kalau ikut kajian perubatan,ada makanan² yg boleh diambil sepanjang ttc dan hari² tertentu utk bersama suami jika inginkan anak lelaki. tp dr sudut agama,kenalah banyak berdoa pd Allah semoga dikurniakan anak lelaki dlm kandungan. sy pun sama mcm sis,anak 1st dan 2nd baby girl. pregnant anak ke 3 sy banyak berdoa pd Allah semoga anak dlm kandungan sy baby boy. setiap kali bg kucing makan,sy usap² badan meow dan minta kucing tu doakan dgn Allah semoga sy dpt baby boy yg cukup sifat sempurna akal fikiran tanpa sebarang kecacatan. Alhamdulillah,sy dpt apa yg sy inginkan

Moga sis dikurniakan baby boy yg sihat walafiat lepasni. Seronok baca tips2 dpt ilmu. Saya pun berharap anak lelaki lepasni sebab dah ada baby girl. Orang mcm saya dah czer 2x jadi bukan senang nk mengandung banyak2 kali, silap2 lepasni kena btl sbb dah 3x czer & saya pun pernah ectopic juga. Apa pun jantina yg Allah swt bagi kita tetap bersyukur tp tetaplah diri ini berharap dgn sepenuh pengharapan nak kan hero dlm rumah yg boleh protect keluarga 1 hari nanti. Doakan saya pasni dpt baby boy juga tauu ❤️

Dari segi santifik ada cara tip utk iktiar dptkan baby boy seeds sis kene rajin baca info dekat medical site mengenai ini ya sis. Dari segi agama Islam...kite hanya berusaha ikhtiar berdoa dan selebihnya hanya Allah yg tentukan ya sis ❤️ kene redha walau apa pun yg diberi.

Bersama semasa hujung2 waktu subur sis. Sbb sperm yg bawa gen Y bergerak lebih laju. Klau hujung waktu subur tu telur momy dah menetas so gen Y akan pergi dulu melekat dekat telur tu. Huhu. Sy bersama time hujung waktu subur. Skrg tgh pregnant baby boy 🥰

Ni tips dari FIL saya.. suami dan isteri esp suami kena banyakkan makan makanan yg berakali. Termasuk la sayur dan sebagainya. Tips yg saya selalu dengar, bersama waktu subur.. tips ramai yg org ckp agak memberangsangkan, kena pandai baca chinese calendar,

Kalau saya..bersama hari subur dan suami kena rajin makan seafood untuk dapatkan anak lelaki kalau dari pemakanan..dan untuk anak perempuan suami kena banyak makan daging..yg penting doa banyak2 ..ni cuma ikhtiar saja..alhamdulillah sy dh dpt sepasang

soalan yg susah nak jwp sis. cuma boleh berdoa byk² jela. tapi kalau nak tahu gender baby boleh la kot sy share sikit. anak 1st boy sy suka mkn manis². anak 2nd girl sy suka mkn masam². Alhamdulillah rezeki dpt anak sepasang.

Makanan main peranan sis cthnya makanan yg sifat alkali, seafood dan jenis sayur, pastu time subur sebelum dgn selepas pun sama juga boleh tgk dkt tt ada dr bg tips

saya tgh preggy no 2 ni boy jugak. harap² ada rezeki dpt girl suatu hari nanti.

Gender ditentukan based on XY dan XX. Doa dan solat hajat banyak2