Selamat Deliver Babies

Alhamdulillah... Seperti yang dirancang oleh doktor.. by 36-37 weeks, saya kena deliver babies.. walaupun takde masalah sepanjang pregnant. Tapi disebabkan twin, kena deliver awal. Tepat 37 minggu, saya bersalin. Plan untuk normal delivery tapi lepas induce ubat 1x, bukaan hanya 1 cm.. sebelum doc nk bagi dos ke-2 ubat , doc repeat CTG.. Tgh buat CTG, graf jantung baby kedua ada problem sikit.. nadi dia drop.. baby lemah. Terus kene operate ? Masa tu tak kisahlah macam mana pun asalkan babies selamat dilahirkan. So tepat 4.31 pm pada 11 /02/2020 , lahirlah si abang kembar, pada 4.32 pm, si adik kembar pulak menyusul.. Alhamdulillah semua selamat. Walaupun masih rasa ralat n mengejut kene emergency czer.. tapi syukur semuanya selamat.. Pengalaman yg tak dapat dilupakan. #firstborn #twinboys #anas #arsyad

Selamat Deliver Babies
181 Balas

Tahniah sis..selamat berpantang Saya pun twin jgk 37w4d. Nnty 24hb nie kena serah diri dh p hosptl😫