Selamat Deliver Babies

Alhamdulillah... Seperti yang dirancang oleh doktor.. by 36-37 weeks, saya kena deliver babies.. walaupun takde masalah sepanjang pregnant. Tapi disebabkan twin, kena deliver awal. Tepat 37 minggu, saya bersalin. Plan untuk normal delivery tapi lepas induce ubat 1x, bukaan hanya 1 cm.. sebelum doc nk bagi dos ke-2 ubat , doc repeat CTG.. Tgh buat CTG, graf jantung baby kedua ada problem sikit.. nadi dia drop.. baby lemah. Terus kene operate ? Masa tu tak kisahlah macam mana pun asalkan babies selamat dilahirkan. So tepat 4.31 pm pada 11 /02/2020 , lahirlah si abang kembar, pada 4.32 pm, si adik kembar pulak menyusul.. Alhamdulillah semua selamat. Walaupun masih rasa ralat n mengejut kene emergency czer.. tapi syukur semuanya selamat.. Pengalaman yg tak dapat dilupakan. #firstborn #twinboys #anas #arsyad

Selamat Deliver Babies
181 Balas

Congrats..sy pun ade twins..non identical..boy and girl..deliver 35weeks..czer..sbb girl songsang...now twins already 1y4m..

4y ago

Wahh dh besar twinnye 🥰

Berapa berat twins time lahir sis? Saya pun twins dcda. Dah 32 weeks. Lagi 4 weeks nak admit ward. 😅

4y ago

Twins tak kena tahan wad kan? Twins saya berat 1.4 & 1.5. Agak² ada peluang tak nak berat macam twins sis? 😂 Nervousnyaa

Comelnyaaaaaa!! 😍 Tahniah sis. Semoga Allah berikan kesihatan yg baik buat kalian bertiga. Aaamiinnn. 😘

Congrats sis..sy pun pregnant twins..boy..plan ceaser 37 weeks..now sy 35 weeks..first baby jg sama mcm sis...

5y ago

Semoga dipermudahkan segala urusan sis untuk bersalin nnti💪🥰

Alhndulillah ,thniah sis😁..nk tnye mse scan bby tu dapt tahu x kmbar ke tidak?ke cm mne

5y ago

Xde keturunan sis.. Mmg rezeki ja ni dpt kembar 😊

Alhamdulillah tahniah ye mommy.... Semoga baby twin ni jd ank yg soleh... Dan berjasa pd org tua...

Syukur Alhamdulilah. Selamat berpantang.. Doa kan mira ada rezeki pregnant tahun ni. Aamiin

Bestnya dapat twin😍 Alhamdulillah, tak mengapa czer atau normal yg penting sis dan babies sihat

Alhamdulillah... tahniah. C-zer pun xpe yg penting babies & mommy selamat. Selamat Berpantang 😊

Alhamdulillah, tahniah janji semuanya selamat.. Bestnya tgk twin.. Selamat berpantang..