Alhamdulillah 14/8/22

Alhamdulillah saya telah selamat melahirkan putera sulung kami hari ini pada usia kandungan 37 minggu 5 hari di Hospital Bersalin Pusrawi Kota Damansara. EDD 30/8/22 tapi perancangan Allah itu lebih baik. Tiada kontraksi dirasakan sewaktu pecah ketuban pada pukul 5.15 petang. Masuk ke ward bersalin pada pukul 6.30 petang dengan bukaan 7cm. Pada pukul 6.50 petang doktor mengambil keputusan untuk pecahkan air ketuban dan dengan izin Allah saya telah selamat bersalin pada pukul 7.10 petang. Mohon doakan kesejahteraan keluarga kecil kami. Semoga urusan bunda semua dipermudahkan dan diperoleh keberkatan insyaAllah Allahumma aaminn. #firstbaby #firstmom

Alhamdulillah 14/8/22
52 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sis situasi kita sama ya Allah mudah sngt bersalin anak first waktu 17/5 haritu, saya takde kontraksi jgk 🥰 tapi doktor bantu dgn masuk air induce waktu dah bukak 10 cm tu sbb saya tak lepas nak teran panjang kontraksi saya yg normal tu pendek alhamdulillah syukurnya dapat bersalin ank first dgn mudah🤲🏻

Baca lagi
1mo ago

Alhamdulillah rezeki 🤲🏻❤️

Alhamdulilah mudah urusan sis tiada kontraksi. Sebelum bersalin sis banyak berjalan ye? Tips please kalau tak keberatan🥰

1mo ago

Dari trimester kedua saya dah regularly exercise ringan. Trimester ketiga saya lebihkan waktu exercise.

Alhamdulillah sama dengan saya 14/8/2022 jam 3.55pagi di HOSPITAL SULTAN ISMAIL JOHOR BAHRU.. kandungan 36 minggu 5 hari ...EDD 5/9/2022 ...tahniah ye puan...

1mo ago

mksudnye awak bersalin awal 3 mggu dri edd ya...tahniah....sye skg 35w5d....seriau..nerves...

VIP Member

Alhamdulillah mashaAllah mudah urusannya. Tahniah sis. selamat berpantang. Doakan urusan bersalin kami jugak rezekinya mudah dan selamat, lancar dan sihat ibu dan baby. insyaAllah ❤️

sama la sis. bezanya tahun seja 🤭sepatutnya kalau ikut kan due ank kedua sy 30/8/2021 tapi baby lahir 14/8/2021. 37w 5d juga masa tu. what a coincidence 🥰

1mo ago

ya sis. baby boy juga alhamdulillah. tahniah juga sis. selamat berpantang 🥰

salam nak tnye, sye dah reg nak bersalin kat sne awal bulan ni.. Mcmne pengalaman bersalin kat sne okay tk?? n awak bersalin normal or czer? boleh share tak😅

1mo ago

Saya bersalin normal alhamdulillah sebab takda complication ☺️ datang hospital sebab leaking air ketuban takda contraction, nurse dan doktor seluk check bukaan dah 7 cm. Doktor nak percepatkan masa bersalin jadi dia terus cucuk pecah ketuban. Tak sampai seminit terus rasa nak meneran. Alhamdulillah saya dalam labour room 15 minit je. Suami boleh teman bersalin tapi kena buat rtk test dulu. Kalau sis nak suami teman dalam ward better ambil bilik single siap katil dan ada tv njoi. 😄 Cuma makan dua kali je sehari jadi better bawa makan sendiri.

Alhamdulillah.. semoga semuanya baik2 aja buat sis sekeluarga. Moga dipermudahkan segala urusan, sentiasa sihat dan diberkati Allah swt. Selamat berpantang..

1mo ago

Alhamdulillah terima kasih mendoakan. Semoga kebaikan berbalik kepada sis juga ☺️🤲🏻

sis apa symptom sis serah diri ke hosp jika air ketuban dipecahkan oleh doc? dan tiada kontraksi. Sila share. Taniah dan semoga berpantang dgn baik 😘

1mo ago

masha allah doakan saya dipermudahkan oleh Allah

Alhamdulillah tahniah, selamat berpantang... mudah nye bersalin.. awak aktif ye?..berkerja @suri rumah. ape yg awak amalkn asbab mudah bersalin

Tarikh edd sy. Tapi sy bersalin 25/7 haritu. اَلْحَمْدُلِلّهِ Perancangan Allah lebih baik. Now nak dekat sebulan dah. 😍