Edd 20/11 dan beranak

Alhamdulillah 😊 saya selamat melahirkan baby boy 39 week 3 days . Baru 5 cm , doc xsempat cucuk belakang bagi epidural hahha kepala baby kat bawah da. Berat 3.7 kg😍 Normal. Selamat berjuang ibu2

5 Balas

Alhamdulillah..selamat berpantang ya..edd sama mcm saya..baby lahir 14/11/23..

Selamat berpantang ❤️

hi sis, ade tips x? bukaan cpt?

5mo ago

Saya kena induce belon last ubat, mse ubat tu saya nekad buat squad 10set . Lps tu kol 1 mcm tu rasa contraction kejap2 5 minit. check bukaan masih 3 cm. Dok pecah ketuban sakit makin kuat check da msok 5cm smpi LB jadi hulk kejap🤣 doc bius baru nk bius eh kepala baby dah keluar

hm ada tips cepat bukaan 🥹

5mo ago

Xtau la sis saya buat kot mana pon bukaan 3cm mase tu. Tapi pujuk baby lps tu jdi 5cm last2 baby mudahkan urusan ummi die keluar mcm tu je mcm air doc semua terkejut xpenah lagi 5cm terus keluar. Xkoyak smpi jubur ke ape cuma gunting side je bagi bukaan sbb anak first kan😊

ada tanda² tak sis?