selamat bersalin

Alhamdulillah saya selamat bersalin 1/4 hari tuh?due spatutnye 18/4 tp baby keluar awal...kena bersalin paksa sbb baby kurang bergerak 2hari dlm perut...kul 12 tgh mlm baru cukup 10kali gerakkan...kena induce ubat dgn belon...sakit dia lebih dari sakit semula jadi...musim pkp ni suami xboleh melawat hanya berwasap je mengadu sakit...suami mari hantar brg terus kena balik..berjuang dalam LR sorg diri...lepas selamat semua baru misi tpon suami ckp dah bersalin...sekarang baby kuning tinggi pening nak buat mcm mne dah ?

selamat bersalin
57 Balas

Alhamdullilah , tahniah sis..baby kita sama tarikh , saya pun beranak 1/4..kena beranak awal sbb gdm on insulin..kene pksa..ank saya pun kuning..seminggu lepas bersalin kena tahan wad..lepas baby bleh keluar terus sye letak batang wali dkat kaki dia hari2..alhamdullilah lpas tu baby dh takde kuning dah.

Sis da klua ward belum sis.. Klau dah keluar, sis guna petua.. Mcm sy ank turun kuning terus.. Air asam jawa + pati kucai.. Cmpur air suam sikit, rendam kn bby dlm 5 min.. Lepas tu jgn bilas.. Biar air tu kering kt bdn bby.. Dri 15, terus turun 7 sis.. Alhamdulillah..

4y ago

Kucai fresh tu blend.. Tapis amik air die... Cmpur ngn air asam jawa tu

Alahai.. comelnyaaa baby 💕 happy confinement sis ! Untuk kurangkan kuning anak, sis kerapkan beri susu pada anak.. baby jaundice suka tidur , sis kena kejut n beri susu.. wajib tau ! 🥰 Semoga Allah beri kesihatan yg baik pd baby n mommy ❤️

Kurangkan kuning, mandi dengan air cincau da air beras.. Selang seli.. Tu sy penah buat kat anak sy, alhamdulillah berkesan, cepat turun, slbhnya doa n tawakal... Ok

Tahniah sis.. Comelnya.. Baby kurang gerak ye huhu sy pun menanti hari je ni.. Baby pun makin kurang gerak dah.. Kena perati betul2 la gerakan dia skrg ni

alhamdulilh tahniah sis minum susu kambing dgn kismis dan kurma... insya allh hilng kuning nnti bgi je susu bdn👍🥰

eehhh...bby awk trkh lhir sma dgn bby sya..sya lak due spttnye 24hb tpi brsalin scra czer sbb bby songsang..

Tahniah sis 💕 selamat berpantang, bagi baby susu bdn byk2.. mudah2an turunlah kuning dia 😘

Alhamdulillah comelnya.... Pandai senyum😍 smoga baby kite pun sntiasa tersenyum mcm ni❤

Tahniah..comelnye baby..sis nakntanya lama x sakit nak bersalin tu..lepas masukan belon tu