ALHAMDULILLAH BABY LAHIR 37w

Alhamdulillah MashaAllah, selamat melahirkan baby 37w2d. Pergi hosp untuk appt pakar ja, kena tahan sbb reduce fetal movement dgn baby kerap mengeras. Rupanya tu contraction. Esoknya cek ad bukaan walaupn baru 1cm. Proceed to otw labour. Lagipun baby dah cukup beratt, predict 3 kg je kluar2 3.63 kilooo 😂 Stay ward smpai bersalin. Breathing technique dgn Zikir Nabi Yunus (لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ) sangat2 membantu waktu contraction in sha Allah tawakal. Fighting semua mommies yang bakal melahirkan anak ! Kita kena kuat ! Doakan yg baik2 untuk sy juga he terima kasih. #sharing

22 Balas

maaf sis, baby kerap mengeras ke atau perut kerap mengeras? kalau baby kerap mengeras kita rasa baby tu mcm keras tak gerak kan dalam rahim.. tanya sebab sy selalu bila buat kerja byk skit, terasa mcm perut keras ja.. tp kadang2 duduk saja, terasa mcm datang senggugut skit.

12mo ago

Haah baby yang mengeras tapi perut kita jadi rasa keraslah tegang gitu. Tu tanda2 dan tu in sha Allah Moga dipermudahkan! Banyakkan zikir nabi Yunus

wahh tahniah ,baru 37 w dah berat 3.63 agak nye kalau 39 ke 40 w confirm dah 4 kilo lebih too 😍selamat berpantang semoga cepat pulih ...enjoy your new journey as a mom♥️

12mo ago

Huhu itula. Salah satu reason dr suruh deliver sbb beratnya dah segitu. Alhamdulillah apapun. Terima kasih Ameen 🥰

Alhamdulillah tahniah. Semangatnya baby walau pun baru 37 week lahir. Seronok gomol bambam 😁. Selamat berpantang ya. Semoga kedua-duanya sihat selalu

12mo ago

Ya ka. Takpa nanti dapat la gomol tu hehe. Baru lahir ni mesti ada kuning. Sama baby saya masa awal lahir kuning tinggi 2 kali warded. Apa pun syukur dah selamat melahirkan. Semoga baby cepat turun la kuningnya ya.

MasyaAllah di permudahkan. Congratulations puan best nya tolong la doakan saya bersalin pulak dah nak masuk 39 weeks ni risau nya.

12mo ago

In sha Allahh Semoga dipermudahkan 🤲🏻💪🏻✨ banyakkan zikir nabi Yunus

saya PON selamat bersalin dah pukul 2.12 pagi tadi....tahniah kepada puan jugak....minggu ke 39

12mo ago

Alhamdulillah tahniahh Moga dipermudahkan urusan 🤲🏻✨

puan beranak normal ke,sy ank pertama bukaan 2 cm tpi kena antr prgi hsptl besar sbb baby besar 3.6

12mo ago

sbb baby besar 3.7kg ank first..blom brsalin lagi,tlg kwn2 doakn smoga cpt brsalin dn bersalin scara normal..

Doakan saya bersalin 37w scara normal & ibu anak sihat jugaa #firstmom november babies

12mo ago

Aamiiinn

alhamdulilah❤️. selamat berpantang🌻. enjoy your new journey🫰

12mo ago

sama2❤️. aamiin aamiin ya mujib

Alhamdulillah, bestnya yg dah selamat bersalin ni. Selamat berpantang ya ?

12mo ago

Inshaallah 🤲🥰

waa. alhamdulillah. tahniah. tq for sharing, mommy. selamat berpantang.

12mo ago

Alhamdulillah thankyouu jgkk. Moga dipermudahkan smua urusan 🫶🏻✨