Check in

Alhamdulillah dh check in and tukar baju uniform pinkish ? esok cukup 40weeks. Tapi laluan dari pagi lagi 2cm. Gimana nak mudahkan bukaan laluan ya? Tak sanggup duk lama lama dekat sini ?

1 Balas

Entah la sis. Dlu msa sy warded nak bersalin. Nurse srh baring mengiring utk cpt buka laluan. Tp kalau tahan contraction msa baring berbanding berjalan. Berjalan lebih krg lg rsa sakit. Kalau berbaring. Menangis tak berair mata 😆sa genggam tu pagar katil kuat2

5y ago

Sama mcm kes sy dlu la ni sis. Sy baring mengiring berjalan. Xda juga berganjak bukaan. Tp tiap kali dtg contraction, mmg sy akan teran sekuat hati. Mcm mau beranak. Kononnya mau kasi senang jln buka. Sy start contraction 31.6@1pagi lepastu 1.6@4pg bru 4cm. Masuk labor room. Pkl8 pagi dktor seluk masih juga 4cm. Sy sdh sakit msuk kedua hari nya😭 pkl11 seluk lagi bru 7cm. Tp sy sdh rsa mau berak dan kontraksi sy sgt tggi. Tp dktor tu xsrh sy teran dia bilang bukaan msh lama lg mau 10cm. Xda sy peduli apa dia cakap, tiap kali sy rsa mau berak sy teran kuat2. Smpai sy rsa kepala baby sdh mau keluar. Lpstu sy suruh sy punya husband cek apa yg tersekat dekat miss v sy. Tp dia takut/geli mau cucuk. Dia pg lg panggil tu dktor, tp nurse yg dtg. Dia xmau seluk. Msti tggu dktor seluk. Last2, dktor tu dtg dgn muka mood2, sbb dia bru jak dia keluar dr bilik sy seluk bukaan. Tengah dia pasang glove, kepala anak sy suruh terkeluar. Naaa, kecoh dorg. Sdh la sorg sja nurse ikut dia masa tu. Menjerit2