Almost 32 week

Alhamdulillah dari awal pregnant sampai sekarang HB nice. Masa buka buku 11.3 skrng 16.5. Ikhtiar sendiri without products 😋 #firstbaby #Hb #sharing

8 Balas

Adapun kadar Hb Normal pada ibu hamil sesuai usia kehamilan adalah: Perempuan dewasa (tidak hamil): 12–15.8 gr/dl Hamil trimester pertama: 11.6–13.9 gr/dl Hamil trimester kedua: 9.7–14.8 gr/dl Hamil trimester ketiga: 9.5–15.0 gr/dl xke bacaan hb sis nie terlalu tinggi?..nurse xde ckp ke.bahaya jgk klu hb terlalu tinggi dr paras sepatutnya

2y ago

la btul la sy tny.bacaan smpi 16> tu xtinggi sgt ke.hb rendah pn akn ade effect.ini kn klu hb terlalu tinggi dr guideline.

Hi mommy semua ! Okay sy share tips yg sy amalkan yea. 1. Jambu batu (tiap hari) 2. Buah delima (smggu 3x) 3. Brokoli (tiap hari) 4. Banyak kn mkn buah2 5. Sayuran hijau WAJIB tiap kali mkn.

Alhamdulillah.. bagusnya, ada tips tak? sy masa buka buku 11.4, lps tu drop je.. lps tu naik mendadak 10.9,then turun 10.7.. dah kena cucuk.. sakit sgt 😭😭

2y ago

Ni laaa yg paling takut skali kan.

sy 8bulan dah tapi masih low hb🥺

2y ago

awk try mkn yg sy update tu. Smggu confirm naik.

Share the tips please awak.

wow...share tips please🙏🏻

share tips awk

Well done!

2y ago

assalamualaikum..boleh share apa yg awak mkn untuk Naik hb..tq