ada ke orang alah

alah nak mandi pun jadi mls . smua benda malas . mkn tkboleh tekak meloya deret . kalau org push kita buat keje pn kita mrh . napa eh org susah nk faham kita time pregnant . susah family belas suami asyik push ja tkfhm kot org letih . klau kita alah dia bleh plk bg tau dlu dia alah boleh drive g buat keje kuat je mak mentua mmg centu erk?

2 Balas

Kita serupa time preggy ni nak mandi pun malas 😅 bdn lemau dan letih je, dgn pening dan mual nya lagi. Tapi nasib baiklah duduk dgn hubby & anak2 je, takde org lain dlm rumah ni, so takde sape yg boleh bising. Kita ni dah lah tak boleh stress2 kan, susah juga klu family jenis tak memahami 🥲 klu boleh awk pekak kan jelah telinga, diorg boleh buat apa pun klu awk buat tak reti je kan 🤭 abaikan jelah..

buat dek je. susah kan kalau orang yg jenis tak memahami ni 😌 nak fahamkan diorang pun, diorang nak menang. kita diam jela. saya sebelum pregnant pun active sgt2, orang selalu cakap dekat saya "tak reti dok diam", tapi bila dah pregnant, saya jadi tak larat sgt. sampai kena warded. tu pun org still boleh ckp saya macam, pemalas la banding sana sini. sabar jela

1y ago

tula klau bt tktahu ckp mls dia ingt dia ja otak dia thla kdg mcm nk mki je dpn muka ni tkfhm lngsung . baik family kite je fhm kita time pregnant ni