32weeks

Aish..nebes nyaa..first baby pla ni..risau pla x pndai push nti??

12 Balas

U can do it mommy..bg sy, ank 1st kita kne ingt betul2 cara meneran sbb ms nk ke bukaan 10cm tu kdg2 telinga dh xblh masuk apa yg org ajar kt kita (suami nurse doktor etc)..mmg antara kita dgn Allah sje ms tu..jgn angkat pgug yg pentg..sy stkt ni skt xrs nk angkat pgug pun..lg skt bila angkat rs nya..just sabar thn skt dan tggu sampai doktr atau nurse ckp boleh teran then mommy recall balik cara meneran tu..plg pentg ms tu tarik nfs pjg n push aje sampai la nurse ckp stop ank awk dh slmt keluar..jgn keluarkan suara ms meneran nti serak skt tekak..

5y ago

Ohhh..mcm tu..hrp2 sa mampu..masa tu..msi ble fkir lg ke xnk angt pungung..sakit ngat2 tu..

jgn rsau, rsa ny sma 100% mcm mau berak tu.. n tme tu xda tpkir lain2 rsa mau push sj tu sbb x slesa ada yg tsekat dkt bawah tu .. n pling pnting mummy push skuat hati ya ingt kselamatan baby juga.. slpas bby kluar mmng x skit suda tu . goodluck

5y ago

Okey mummy..thnks😣huhu hrp2 sa ok

dah smpai masanya nti, tetiba jadik pandai semua tu mommy..hehe..mcm sy dulu tak sempat join antenatal class..pastu risau boleh ke push nti..alhamdulillah, semuanya dipermudahkan 😊 bila dah bersalin, tak sangka plak boleh push..hahaha 😂

5y ago

in sha Allah, boleh punya mommy 💪🏼💪🏼💪🏼

Tak payah risau doa banyak2 semoga di mudahkan dan cara pernafasan tu yang penting

Kita sama lh 32 week.. Sy pun first tak pandai nak push..last² cezar gak..huhu

Sama la kita...kena demam selsema pula.. Aduhai lembik.. N positif gbs😂

5y ago

Tq😊

Semoga dipermudahkan sis.. Xlame lg jek tu.. 😘

Mine 3 more weeks to go. Tak sabar actually 😊

5y ago

Mmg x sbaar pn kn..gudluck mummy..

Take it easy.. Hehehe.. Sya pun 34wks skg.. 😁

5y ago

Yeke😆Iee..takutt😣kna bsdia mental dan fizikal ni..

sama lah saya, ada la baca cara meneran yg betul semua tapi tak yakin bole buat ke tak nanti baikbaik. Anak first juga ni lagi 4minggu je due 😭😭 tolong doakan saya ye❤️