21 Weeks

Air soya elok x untuk kandungan? Ada yg cakap xelok.. Takut jaundice

5 Balas

Akak pregy ank no 2 suka minum soya..makan tauhu goreng ok je baby ..takde plak masaalah kulit atau apa.nak kata boleh kena juandis pun tak pasti sbb pemakanan kita tak sihat yg lain mcm fast food jajan tu pun boleh buat juandis..tapi kebanyakan baby skrg ramai yg kena juandis tak mcm dulu2..pape pun kita kena jaga pemakanan tu je

4y ago

Sy ok je ank2 sy minum soya masa pregnant... X de plk masalah kulit....

Soya boleh buat kulit baby alegik dah keluar nanti , mase first pregy suka minum soya tak dpt soya menagis smpai husband g beli jugak dah tengah mlm . . Keluar Jer Baby Mmng Kulit jadi sensetif Tak Boleh Salah Sikit Sampai Sekarang Dha nak Masuk 3Tahun pon same jugak

Saya pun pernah baca yg soya kurang elok minum berlebihan, takut nanti kulit anak ada alergik.

pernah baca org ckp nnt anak kulit jd sensitif..x sure..boleh kot minum tp berpada..

4y ago

Aaa tu laa kan... Saya mmg suka sgt air soya..

yg sy tau xelok utk ibu sndr.. sbb mendapan soya tu..