Bag hospital

Agak2 over ke bersalin nanti bawa luggage tarik size cabin ke hospital kerajaan? Sebab saya fikir mudah untuk bawa, just tarik and boleh sumbat barang saya dan baby. Ke hospital prefer kita bawa bag kecil lagi?

16 Balas

sy bru bersalin 31 jan 21 kt ospital serdang,time pkp xyah bwak byk baju..baju baby just bwak 3 4 pasang je,baju kite bwak la 2 pasang..sbb time pkp ni hospital akn sediakn bju tuk baby n kite pnye..paling lame dok ospital pon 1 mlm je..in case klau ad mslh bru stay lame..klau kena stay lame xpe,ayahnye bleh anta brg yg x ckop.yg penting pampers n tisu basah bawak lebih.time diacharge pon suami bleh naik wad tuk ambik brg2 kite..so,dont wory k

first born dulu saya dah packing dalam luggage dah, siap letak dalam kereta 😂 last2 bila baby dah keluar, keluar kan balik baju baby dari luggage, bawak 3/4 helai je dengan yg penting2 and baju kita nak tukar masa checkout je😂 kelakar betul bila ingat balik. excited sangat nak dapat baby kan 😂

2y ago

kdg sabun bkn sbb nk bg wangi tp nk bersihkan darah2 yg lekat...

pengalaman sy di hospital kerajaan.. nurse2 marah bawa barang banyak2.. ug penting baju discharge n tudung.. baju baby 2-3 helai.. kain bedung baby.. pampers #takut baby kena than.. so prepare awal..

Baju sy bawa sehelai je mse nk bliknlps besalin sbb kita akn pkai bju hospital..tdg sarung pun 2 helai..baby dlm 3 helai letk dlm satu beg je n pwrbank semua..byk2 brg nnt wat semak tempat

bw yg penting ja,sepsg bj ibu tuk discaj nnt,baju baby 2,3 psg ja..mcm sy baby pakai bj time blk ja,yg lain baby pakai bj hosp ja,husb boleh hantar brg ke wad..pengalaman sendiri 8/2/2021

sy pun pk senang bawa luggage . tp dipk kn balik mcm over je sy nnt . sy bawa beg kecik biasa je . asing dgb baju baby. so ada 2beg . tp kcik saja . okey lah tu kot . kiki

nanti masa nak discharge time pkp ni husb takboleh naik pun. guard je tlg bwk turun. so mcm snng lgi kn bwk beg tarik tu. emm sy pun dlm dilema ni nk bwk beg apa. hehe.

saya bawak beg tarik sebab senang nak bawak. kalau beg sandang atau beg galas, takut nanti tak larat nak angkat lepas bersalin. barang saya tak banyak.

sy bwk je luggage gi hosp ngan beg baby.. luggage sy ringan je sbb dlm bkn bwk bnyk sngt tpi lg kemas dn mudah.. pilihan masing2 je... sy dftr hosp gov je

Sy bawa ja luggage bag tarik time beranak first baby di private hospital🤣 nasib lah juga bawa extra sebab last2 emergency c section.