nak tahu jeg

agak2 kne marah x dgn nurse sbb kandungan nk masuk 4 bln baru nk buat buku pink?

23 Balas

Of coz kene bambu punyallah.. Bersedialah mental awak yer. Sbb sy pon dh trkene. Last pregnancy. 6bulan baru bukak buku. Dia punya bising, semua misi boleh tahu kes i tau. Tetiba terfamous plak aritu..😅 Dia bukan apa.. Misi kelam kabut dibuatnya. Nak amik darah. Nak check kencing manis. Scan baby lg. 😂 Itu belum msk jumpa doktor. Pergh! Berbakul2 kene sound. Layankn aja. Dh slh sendiri. 😁 Btw, thanks to misi2 yg masih terima ibu2 yg wat hal daftar lewat ni.. 🤗 For u.. Good luck.. 😅

Sy buka masa 16 weeks nk masuk 17 keesokan harinya. Kene marah masa 13 week sbb g hosp, demam, xde buku lg. Kah3, doc bebel kejap je lepas tu dia scan apa sume mood dia da lain. Huhu waktu yg elok buka 9-12 weeks, recommended. Sy masa tu 15 weeks travel overseas that's y plan buka lmbt sbb tau nt asyik ulang alik klinik je, betul la, every 2 weeks. Sbb hb problem. 😂

Ari tu sy buka buka pink bila da masuk 5 bulan.. nurse tnya "knpa awal2 x dftr?" ..sy jwp ja , sy x perasan sy mngndung.. sbb sllu x tratur haid...hahahaha..mmg nurse akn mmbebel klu nurse yg kita jmpa tu mmg type org yg cerewet...so, buat2 ja apa2 cerita

Mmg tugas dia sis utk pastikan xberlaku late booking = lepas 12wks.. Nnt misi tulis pen merah.. Drp tunda n jadi lebih lewat baik buat segera.. Klau kena marah/bebel itu perkara biasa bg patient late booking.

Sy p klnk dy ckp dua bulan kna buad buku dah.. Kalu 4 bulan tu mngkin dy akn tnya sbb ii je xdtg.. Xdk nk mrh sgt.. Sbgai ibu kna la ambik srius pkmbgan bby.. Kalau blh dh msk 8 mnggu kna buad buku

Kalau dia bebel pun bebel kejap je. Diorang bebel pun untuk kebaikan kita jugak. Senang nak pantau tahap kesihatan kita & baby. Elok la awk pi buat cepat2, drpd tak buat langsung.

Sis x prasan ke sis ngandung sis? Bgtau je nurse sbb2 nape sis lewat buat.. Kalau x kena bebel alhamdulillah, lau kena bebel tadah telinga je sis hehe

Sy bt 3bulan..dokto cume ckp knp lmbt sgt bt buku t org atasan marahkn nurse..sy pn x th nk ckp ape tetanye2 knp lak nk kene marah nurse...

sy dah 5bulan baru buat buku pink anak first. nurse x marah just dia tanya je knp x awal² buat buku mesti ade sebab

Kena bebel sikit2 tu ada lah sis. Yang penting sis buat juga buku merah ☺️✌🏻