ank xberak

ade yang pernah alami bb susu formula xberak dah 2hari... kurang menyusu normal atau x

2 Balas

Ikut baby sebenarnya sis.. Kalau mcm anak saya masa baru lahir, minum susu ibu saja tapi berak 7 kali sehari, 14 kali sehari, lepas tu 7 hari sekali pula. Doktor kk, pediatric dan klinik swasta semua kata normal untuk baby yg menyusu susu ibu nya sahaja. Jadi bila saya start campur formula milk untuk baby saya pun, dia tak berak setiap hari. Tapi dah normal untuk anak saya. At least, 2 - 3 hari sekali dia berak. Sekarang dia dah 6 bulan, Alhamdulillah berak setiap hari. Paling kurang, sehari sekali. Untuk kes baby sis, dari lahir ke dia mmg jarang berak? Atau lepas perkenalkan susu formula?

Die mula umur 2bulan minum susu formula...skrg alhamdullilah skrg 2/3kali sehari bru berak....terima kaseh ats perkongsian 😊