Cara atasi keputihan

Ade tk tips atasi keputihan? miss v smpi melecur, merah2 dan bengkak sebab basah je hari2. Sya biasa lps kencing mesti siram air tk biasa lap pakai tisu.

4 Balas

Didih garam +asam keping... Pastu cmpor air biase jadikn ia suam3.. Rendam miss v dlm 10minit gitu.. InshaAllah kurngkn kputihan, kurngkn melecet.. Bt hari2 pon xpe...jgn amalkn pkai pantyliner...lpas kncing lap kering2 miss v.. Bersihkn.. Bru pkai panties.. Klau panties melekat keputihan byk, tukar panties.. Klau pkai pantyliner, lagi melecet... Sy hanya bgi pendapat ats pengalaman sy sblom ni.. Mse pregnant ank first teruk sgt keputhan.. Byk kli melecet, doc bgi ubt pon still sme.. Preggy yg ni sy kerap bt rendaman air garam tu, pastu sy mmg xpkai pantyliner, jaga kbersihan missv..,kerap tukar panties, alhmdulillah ok..

Kurangkan minum manis dan bnykkan minum air putih, and avoid guna pencuci miss v. Sy selalu kat rmh tak pandai spenda let it b’angin je hehe. Saya buat mcm nii sbb nmpk ada mommy share. Miss v kena sentiasa kering, saya akan lap guna kain lps cuci sbb kalau dia lembab.. dia akan gatal kat tepi2 bibir tu kan 😵‍💫

7mo ago

kalau letak bedak agnesia bole ke ?

Vagina mesti kena selalu kering dear. Kalau tak memang infection sebab lembap. Jangan guna feminine wash. Jumpa dr ya

Lepas kencing mmg basuh guna air sis tp pastu keringkan dgn tissue. Sampai dia bebetul kering baru pakai panties