HB Low..Cara naikkan hb

Ade tak tips utk naikkan hb..hb turun 9.3 check up smlm..skrg dah nk kene g checkup 2mngu skali..mintak2 laa hb naik balik check up 20hb nnti🥲🥲..#firstbaby #bantusharing #firstmom

2 Balas

Timing mkn betul tak? Mkn masa perut kosong. Klu mkn iron tablet (zat besi) tu jarakkn 2 jam dgn susu,milo,telur @ apa2 mknn yg ada magnesium & kalsium, sbb dia halang penyerapan zat besi. So kne mkn zat besi tu dgn apa2 mknn yg tinggi vitamin C supaya cepat serap dlm bdn. Seperti jus limau / jus delima. Sis, sy try mkn da mcm2 sblum ni... kurma, telur puyuh, delima, jambu batu, dragon fruit, kacang kuda, air rendaman buah2 kering,,, semua tu x menjadi.. Skrg sy amalkan jus pati delima gulsan. Mkn 2x sehari bersama2 dgn iron tablet. Semoga terus istiqamah..

2y ago

Minum gulsan tu bacaan gula x naik ke? Sbb dia manis kan?