Jamu

Ade tak ibu2 kat sini berpantang dgn jamu tun teja? Ibu2 share la makan jamu ape time pantang.. terima ksih

2 Balas

Time pantang xmakan jamu sebab katenye jamu kebanyakkan panas so xsesuai dengan ibu yg menyusu badan.. effect kt baby jadi cirit.. nak makan jamu mommy tryla selepas 6 bulan.. bagi baby puas menyusu badan.. ikut sunnah sekurang-kurangnya menyusu badan selama 6 bulan.. 😊 time pantang sy jage makan, minum air masak byk, bertangas (ni pon bagi berpeluh gila²), mandi daun herba, bagi nyusu badan kerap pon ya.. 11kg awal² turun tu.. 😁

X makan jamu sbb bf baby 2 tahun ..cuma jaga mkn..bykkn mkn buah dan sayur....dan minum air Safran 2 ×sehari utk sembuhkan luka dalaman masa seminggu awal2 bersalin...