Berdebar-debar bila prgi klinik

Ade tak ibu hamil kat sini,berdebar2 bila nak chek jumpa doktor ,bila nak chek tknan darah

2 Balas

Hahaha saya🙋🏻‍♀️ White coat syndrome. Nurse pun dah faham. Cara saya atasi sebelum jumpa doktor, saya borak banyak dengan suami untuk hilangkan nervous tu. Sebelum masuk bilik tu, take a deep breath. Lepas tu nurse pun sangat membantu. Dia akan borak2 dengan saya, create conversation macam kawan nak bagi saya selesa dan hilang nervous.

4w ago

Kenapa macam tu pulak? Hmm pelik doktor tu. Takde apa2 further action ke? Mungkin awak boleh cuba tips yang saya kongsikan tu.

Saya masa kandungan 2 - 4 bulan ada tachycardia.. Berdebar jmpe doc.. Nadi lebih 100.. Masuk 5 bulan alhamdulillah dh okey.. Dh normal balik