gdm 10 mgu hamil?

Ade ssesape yg gdm pda awal khmilan n cara rawat atau pengalaman korang?

1 Balas

Sy kurangkn makan nasi/any karbo, ikut nasihat dietitian la.. X ambil gula lansung, x mkn kek, coklat, 3in1 etc..sy lebihkan sayur setiap meal (jgn mkn labu,karot etc sayur yg ada karbo) Sy mkn buah betik sepotong setiap main meal. Exercise jalan kaki 3/4kali seminggu 2.5km per set.. Gula terkawal.

5y ago

Gula terkawal. Tapi memang kena konsisten.. La. Setiap kali BSP, gula sy paling tinggi 5.9 je..