refer klinik o&g

ade sesiapa yg kena refer klinik o&g .bleh sye nk thu sbb ape?sbb sye kemungkinan kena refer klinik o&g saje nk korg share pengalaman skit

11 Balas

saya pulak kena refer sbb SLE, pregnancy high risk.. jenuh jugak appointment bnyk kne ambik darah je pastu jumpa doc, pastu hospital kerajaan kn faham2 lah, ramai dia tu😅. nasib baik tak bekerja, kalau tak mc je bnyk. doakan saya ngn baby selamat, due bulan 12 ni.

saya masa kndungan dah masuk 30week nti bru doktr bgi surat soh jmpe pakar o&g sbb nak tngok luka dlm sama ada bole berslin normal atau tidak .. sbb first baby czer , doakan saya yg sec baby ni dapat bersalin normal ye mummy2 .. jarak 4thun

Klinik awk pg tu xbgtau ke sbb apa kene refer ke o&g? Biasa ada surat dan doc akan bgtau dlu.. sy kne refer sbb ade sejarah gugur 2x tp utk buat scan je check up mcm biasa di kk

2y ago

sama

sy mmg trus direct klmik o&g sbb sy nk brnk kt sana stu hal, lepastu sbb sy ad mslh jntung brlubang n kaki kiri sy ade besi dri betis smpai tulang punggung.

sy kena refer o&g sbb gdm on ubt n insulin dan hyperthyroid (nadi laju lbh 100 setiap kali check kk). Alhamdulillah skrg dh ok utk thyroid tu.

3w ago

gdm on diet just kawal diet mknan sahaja. jaga permakanan ikt pakar pemakanan pye guide..

saya 17/11 kena jumpa o&g sebab nak tengok luka ceaser sama ada boleh bersalin normal ataupun sebaliknya ..

refer pakar hnya kalau ada apa2 masalah je.. cuba tnya nurse ada masalah apa sampai kena refer tu

Saya memang check up di klinik O&G sebab ada kanser thyroid yang sebabkan darah tinggi

refer o&g sbb baby twins.. dikira high risk pregnancy

sy kene refer sebab asma dan ade sejarah anemia