Rashes

Ade sesiapa tahu tak knape muka naik ruam cmni

Rashes
16 Balas

Mcm bby saya. Dia kalau berpeluh/panas, muka esp pipi dia mest merah2. Lagi satu sebab susu.. kulit dia jenis kering. Jadi bila kena susu, kulit dia akan jadi merah... utk atasi, selalunya sy akan lapkan dgn air suam.. kdg2 sy guna wet tissue. Tp lg berkesan lap dgn air suam

Mcm ruam susu ni..saya ank dah nak masuk yg keempat alhamdulillah takpernah kena ruam susu sebab saya selalu standby sapu tangan kecik basahkan.lepas je nyusu baby terus lap mulut dgn pipi dia kadang kita tak perasan ada susu kat pipi dia tu yg jadi ruam..

Sbb cuaca dan persekitaran panas. Klu cuaca sejuk akan hilang ruam2 tu. Lg 1 baby nk biasakan kulit dgn persekitaran luar. Ye la..sblm ni kan dlm perut ibu.. perubahan iklim.

Ank susu bdn ke ek? Org tua2 kata biasa jd cmni sbb ruam susu... Lepas nyusu kena lap pp bby...klu xnti naik ruam..sian dkt dia

Letak bedak sejuk anak sya pun sme mcm nie mse bru lahir lepas letak bedak sejuk bape hari alhamdulilah Hilang

biasa sebab ruam susu. standby sapu tangan kecil & air suam untuk lap pipi baby lepas menyusu ☺️

Kdg org pgl ruam susu...lepas menyusu bersihkan pipi dan leher baby.

Cuaca panas.. Ank sy pun.. Bila cuaca sejuk, hilang ruam2 tu..

Comeynya dia.. Smoga cpt sembuh baby.. 😍😊

basuh dengan air suam or boleh pakai cetaphill