Anak sembelit

Ade sape2 ibu yg mengalami anak sembelit tak? Saya da taktau nak buat camne. Tukar susu dah, sampai takut nak tukar susu dah. Dari segi diet, da cuba bagi makan buah, banyakkan air masak. Dah jumpe Doktor, bagi makan ubat. Nak kata berkesan bolehlah, tp 2-3 hari sekali baru berak, memang lembut najis walaupon 2-3 hari sekali baru berak. Kalau skip tak bagi ubat, mulalah najis anak keras semula & sembelit. Takkan lah nak bergantung dgn ubat jek. 😢😢

1 Balas

sekiranya ibu menyusu baby kurang mkn pedas...sekiranya xmenyusu better ibu buatkan susu cair byk kn air dlm makanan baby

4mo ago

Even susu sekarang pon saya buat cair dah. Contoh 7oz, saya letak 5 scoops susu jek. Ke kena cair lagi?