Ade ke ibu2 megalami anak di usia Umur 1tahun 2bulan gusi jadi gelap

Ade ke ibu2 megalami anak di usia Umur 1tahun 2bulan gusi jadi gelap seperti nak tumbuh gigi.. Demam dn selsema.. Ape yg ibu2 buat ye..

2 Balas

Jika gusi rasa keras tu ye memang nak tumbuh gigi. Kalau demam dan selesema saya akan bawa jumpa doktor. Khuatir jika bukan sebab fasa teething. Tapi kalau memang punca nya sebab nak tumbuh gigi. Boleh beri teether agar anak lega dan menggigit teether tu. Boleh beri buah juga.

nak tumbuh gigi tu