Turn berat badan

Adakah turn berat bdn pada minggu ke 15 normal kah? Mcm mna nak naikkan berat bdn yerr... Minggu depan dh nak pergi check up timbang berat..

5 Balas

Saya pun sama masa first pregnant. Turun 3kg dalam masa sebulan sebab mabuk yg teruk. Masuk trimester 2 dapat selera makan berat badan badan naik 2-3kg sebulan🤣 apa apa pun pastikan sis makan dan makan makanan yg berkhasiat

Sis makan je.. Tapi pastikan makanan berkhasiat. Makan pun perlu berpada sebab kenaikan berat badan mendadak tak elok dan turun berat badan pun tak elok. Sy pernah turun 1kg nurse dh bebel. Katanya, nt baby kecik.

sy timbang x naik² pun..dh 16weeks..drpd 37kg jd 36.5kg😢😢

Normal je. Selagi berat bby dlm scan normal xpe.

jangan risau la asal jaga mkn berat sis blh naik