Berat baby dalam perut

Hri nie saya ke hospital utk appoitment, doc scan baby kecik 1200kg , skrng dh 31 week 1 d, doc risau sbb baby kecik😌. Tambah lagi berat bdn saya cuma 46.40kg je . Jadi saya dekat sini nk tnya pada ibu2 mcm mana nk naikkan berat bdn, dlm tempoh 1 bln . Nk cakp tak mkn setiap jam saya mkn, tp bdn saya lmbt nk berat tp cepat turn berat bdn kalau lmbt mkn. Saya mengandung anak pertama.sbb masa check tadi saya dngr kalau baby masih takde perubahan mngkin akn d paksa bersalin awl.#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

hi sis...bykkn mnum susu sis....sbb susu ble tmbah berat bdn baby....sy mnum sblm wktu tdur dn wktu pgi...d sbbkn berat sya kdg naik sbulan 3kilo sy kurgkn mnum susu dua skali shri ke skali shari ...

1y ago

Alhamdullilah🥰 tq sis berkongsi tips. Ringan sikit kepala memikirkan masalah nk naikkan berat nie

sama sis , saya pun baby 1.2 shj 30 mnggu . doktor kata kecil . dia suru jumpa dktor pkar tkut ada msalah apa²

1y ago

saya tak pasti , sis jumpa dktor pkar takda ckp apa2 ke ? dktr saya kata kalau baby shj yg kcil tkpa mgkin sbb ibu nya kurang mkn. tpi dktr tkut baby kecil dan organ dlaman pun kcil, tu yg kena jumpa dktr pkar