Bayi sembelit 4 hari

Adakah punca susu formula atau susu ibu ...anak saya campur susu formula...kdg 2,3 kli ja susu formula..adakah susu tak.sesuai

2 Balas

susu ibu mudah dihadam dan diserap. susah utk ank sembelit. cuba stop sekejap susu fm. dan focus bg susu bdn dkt baby. awak pon mention baby minum 2x sehari sja. mean susu bdn awak ada dn cukup utk baby. lepastu pantau baby ada sembelit tak lg.

kemungkinan susu formula tak sesuai dengan baby.. anak saya minum lactogen pun sembelit. tukar ke dutch baby baru ok..