janin 10 minggu 3 hari (bpm, saiz kantung, saiz bayi)

Adakah normal bpm bayi 183 pada usia kehamilan 10minggu 3hari? Adakah kantung bayi 6.12cm dan janin 3.82cm juga normal ?

2 Balas

Kalau doktor x ckp pape. Means that is normal. Kalau xnormal ms scan tu doktor dh ckp itu xnormal. Infact masih awal nk detect problem pada baby. Sbb tu detail scan akan dibuat pada weeks 18-24. Time tu baby dh complete n boleh nampak everything tntg dia. N time tu jugak doktor akan terangkan semua nya. Termasuk kalau ada something pada baby.

5y ago

Tp dokter ckp kantung agak besar dari sepatutnya, kantung tu mcm 12weeks, sedangkan baby 10weeks, is that okay? Saje la tanya kot2 ada yg sama mcm kes saya jugak kat sini :)

dlm apps ni ada range ukuran dan berat baby..boleh refer ikut week awak..lgpun masih awal lg kandungan tu.yg penting jaga makan.

5y ago

Oh yeke.. I'm newbie here. Tq for ur information :)