pregnant

adakah nenas boleh menyebabkan keguguran?

10 Balas

Sy makan je nenas cz doc kt blh je mkn nenas,nenas xmeyumbang kpd keguguran pn,doc kt tu mitos org dlu2...tu kt doc la,sy nk suggest kt blh mkn pn xberani cz depend pd bdn seseorgla...klau rs xbrani better jgn mkn,lgpn byk lg buah ln y blh dimakan

Tengok badan sis... MIL sy makan nenas separuh biji masa pregnant takde apa2. Adik sy makan sepotong dah ada spotting. Doktor bg duphaston sbb threatened miscarriage.

Pesan saya jgn minum air coke.. Saya baru lepas kena threatening Miscarriage.. Nasib baik ada lg ☹️

5y ago

sis brp bulan..

Semestinya....doc tak sarankan makan + byk lg buah yg boleh mkn

Bergantung pada orang jugak. Tapi nak makan tu berpada2 la

Tidak,cuma kene ambil dalam quantiti yang betul..

Depends pd badan seseorg.. Better jgn mkn dlu..

Pegi search..pamalas

3y ago

Tak cukup kasih sayang ke ni. Taknak bagi jawapan membantu diam2 sudah.

Tidak

No.