Makanan ibu mengandung untuk sarapan?

Adakah mesti untuk ibu mengandung makan makanan berat untuk sarapan?kerana setiap hari saya perlu makan nasi,jika tidak badan akan terasa sangat lemah..#bantusharing #firstbaby #mommybuntu

9 Balas

Saya makan je apa yang saya nak makan 😂😂 i am true malaysian sangat, sebab mostly memang makan nasi lemak la, roti canai, mihun goreng la. Lepstu nak tengahari makan rempeyek la, kudap2 la, asam la, kerepek la. Oh my goodness heaven sangat time pregnant ni 😆😆 sebab tak mampu buat/makan tu semua bila dah tak pregnant 🤭 (strictly on diet)

4y ago

sy ni jenis cpt fobia..srius skg tbayang ward bsalin pn dh fobis,smpai fkir nk bsalin dkt rmh je.. 😅😅😅😅

saya mumgkin sebab anak kacuk,ikut pak dia..kuat makan nasi..memang tak boleh pagi tak makan nasi,ni dah petang memang sangat lemah badan..sebab pagi tak makan nasi,dah minum susu..makan roti canai pun tak jalan..lepas tu bila tak layan mula rasa lembik,pening sangat lepas tu rasa nak marah,nak nangis apa semua..

Saya pregnant setahun lepas. Saya pun dah lupa menu sarapan saya 😅. Sebab tak tentu. Apa yang saya ingat, menu sarapan saya kadang2 roti canai, kadang2 bubur, kadang2 nasi lemak. Cuma masa pregnant kerap lapar.

Makan je apa yg awak rasa nak makan..sarapan saya mcm2 kadang roti canai,nasi goreng,nasi lemak,kuih muih,bihun goreng,roti ban,nasi kerabu,nasi dagang..eh mcm2 la..tp klu awak ada gdm pandai2 la awak diet..

saya sarapan mkn roti bkr sapu coklat + jem..air coklat pns..sbb saya x bleh nk minum susu ppgi..mlm b4 tdo baru minum susu..

saya tiap pagi nasi lemak 2 bungkus...klu tak, xsmpy tgh hari perut bernyanyi

sy ni. masa sarapan makan ape je yg ada.. roti dan milo

yg penting sarapan mesti ambik

janji ada sarapan