Saya ada gdm.pastu doc suh mkn glumet.dlm masa sama saya consume pil kelapa dara d'aura.

Adakah effect kpd baby kalau saya mkn kedua2 pil tu bersama?

5 Balas

mkn yg doctor suruh. yg doctor x suruh xyah mkn. jgn sebarangan amek product atau ubatan yg doctor x suruh. bahaya utk kandungan.

pil kelapa dara tu doctor yg suruh mkn ka? gdm susah nak control? cer share sikit corak pemakanan sis. yg mna salah kami boleh tlg tegur

1y ago

lauk2 puan mungkin mengandungi carbs dan sugar tinggi. buahan pun ada portion yg boleh dimkn. light exercise can help too dan avoid processed food. cuba elakkan mkn pil yg bukan atas nasihat doc. boleh memudaratkan. lain org lain effect terhadap pil2 yg diconsume.

Tolong minta nasihat doc/nurse yg checkup awk untuk ambik apape ubat yg bukan dr kk ye demi keselamatan baby

mkn jaa ubat yg doktor bg dekat sis.. saya pn diabetes dan on ubat metformin glumet dc..

1y ago

yeke sis...gdm saya susah sgt nak control.dah diet sungguh2 sampai turun berat bdn,tpi masih jugak bacaan x cantik.tu yang nk cari ikhtiar lain.

Berapa bacaan bsp awak sampai kena makan ubat tu?

1y ago

x konsisten.kjap ok,kjp tinggi.pendek kata bacaan mmg x cantik