Period tak datang

Hello , adakah boleh jadi kalau kita tak datang period tapi tidak mengandung? Mana tau cuma effect dari ubat pil perancang 😟 #ingintahu #period

8 Balas

bila u amek perancang, possibility tak period tu ada je. i guna perancang dari lps bersalin x period langsung sampai doctor scan rahim apa semua, takut mengandung or ada mslh lain.

Most probably hormone. Tapi kalau negative pregnancy, pergi jumpa pakar o&g and check darah to check hormone. Sebab kalau tak period lama sangat pun bahaya, might be cancer/ cyst

hormon kot. kalau kata makan pil noriday, mmg yaa tak period. tapi kalau makan pil yg 21hari mcm oralcon ke apa, mmg akan period.

1y ago

ikut bdn jugak. sye mkn oralcon dgn deselon stop 7hari tu x period jugak.

hormon kot,sy mkn orolcon priod n stop orolcon sbb xsesuai , n mkn noriday 2bulan xpriod ..utp negatif

Pnh jgk tak period ... check upt negative.. rasanya sbb hormon jgak..stress pun blh jdi jgk

1y ago

Try repeat upt lain tgok sis kalau 1 line tu mcm rosak.. tkut invalid.. sy tak pnh cucuk perancang so tak sure sama ada tu kdg penyebabnya.. tp kdg sy pnh jgk waktu bby kecik lg, period tak dtg dlam 2-3 bln.. bila check doktor kata xda apa

better check hosp tkut apa2 shja sbb skrg mcm2 jns penyakit

cek upt. negatif = tak mengandung.

1y ago

Belum lagi check 😟

maybe hormon