Preggy 12w anak no.1 baru 1tahun 6 bulan dah masih nak bf..misi suruh berhenti

Adakah akan beri masalah pada baby klau masih bg anak no1 bf...anak no1 br belajar susu botol..bf jarang2

2 Balas

Selagi tiada masalah kesihatan. Takda history keguguran, history low blood pressure, darah rendah, etc. Dibolehkan saja. Better awak follow pakar penyusuan. Dan cari maklumat tentang tu. Dulu, saya mengandung anak no 2, anak no 1 masih berumur 1 tahun dua bulan. Dan masih menyusu badan. saya teruskan penyusuan sbb rasa badan ok, diri kesihatan sihat ok, semuanya nampak normal. Tapi mmg tak bagitahu doc n nurse. sbb sememangnya mereka akan suruh stop bf. kita tahu badan kita sendiri macamana. anak no 2 lahir, no 1 pun dah wean off. kena kerjasama dari sang bapa. sbb anak no 1 waktu tu pun mmg dah start awal botol susu. jika anak no 1 ibu, dah mula botol Susu. that's good juga. teruskan beri. itu antara sedikit risiko bila kita pregnant awal sikit, dan masih menyusu badan anak. sebab boleh beri faktor kpd kesihatan diri juga. Dan emosi. skrg usia kandungan ibu sama mcm saya juga. tapi saya kandungan ke3. apapun, saya doakan ibu dipermudahkan sehingga bersalin nanti... ❤️

10mo ago

ya Sama sama kasih ☺️

doktor ade ckp apa2?