Calla milk

Hi ada yg pernah try calla milk tak? Sesuai tak untuk yg ada gdm ni? Sy nak try sebab nk kurangkan alahan sekali. At least kalau muntah bolehla minum susu tu kan. Skrg minum susu kotak mmg tk sesuai dgn perut. #bantusharing #firstmom #ingintahu

1 Balas

Cara nak tahu sesuai ke bg yg ada GDM ialah: tengok label pada packet product. Kandungan Dan Nutrisi. Kalau ada gula atau istilah sains lain yg ada gula macam sukrosa, tak sesuai utk GDM. Tengok pada jadual Nutrisi per serving. Jika karbohidrat melebihi 15g / serving, tak sesuai utk GDM.

1y ago

Sama-sama manfaat, saya kongsikan penyampaian drpd Pegawai Sains Pemakanan masa ikuti program pasaraya sihat (PKD) dan kelas diet GDM (KK)