Merah merah pada kulit bayi

Ada yang pernah kena mcam ni ka?..pada kulit baby. Ghisau sgt. Baby ok ja, cuma naik merah mcam tu. Dah letak baby oil. Hilang kat situ naik kat tempat lain pula

Merah merah pada kulit bayi
3 Balas

Baby saya sekarang kena macam ni. Umur 7 bulan. Anak puan dah okay ke? Boleh bagitahu tak punca apa? Sebab saya dah pergi klinik, doktor tak pasti punca dia apa, boleh jadi banyak sebab. Dah pergi cucuk minggu lepas, merah tu hilang. Tapi minggu ni naik balik merah tu. 🙏 tolong response puan

10mo ago

alhamdulillah anak saya dah okay, saya dapati puncanya ialah dari ubat sapu yang saya pakai.. ada jenis ubat sapu yg mungkin x sesuai pada kulit anak kita.. macam saya lepas tukar jenis ubat sapu terus ok.. xde dah merebak merah2 tu.. ini sy punya situasi la.. mcm puan puan kena tgok semula betul2, boleh jd isu ubat sapu boleh jd isu lain..

Hai mommy. Takda pengalaman anak kena merah macam ni. Masa check up mommy tanya nurse macam mana nak buat. Moga cepat hilang merah pada badan anak ya

2y ago

terima kasih🥰

gi hosp buat check up ..takut nnt membahaya kan baby...Minta advice doc . semoga cepat sembuh ya.

2y ago

ok baik terimakasih ya