Bleeding lepas bersama

Ada yang pernah alami? Normal ke bahaya? 7weeks 😭

6 Balas

penah jadi. sbb ada org ckp okay je ada yg tak. bagi saya atas badan masing2. mcm sy tak boleh doc xbg lgsung untuk trimester pertama. sbb sy spotting hmpir 2 mggu. doc bekalkan ubat kuat rahim. smpai sekarang mmg xbrani puan.

12mo ago

oo yeke. mcm saya pagi tdi doc ckp normal cumanya kalau darah kuar bnyk non stop kena refer hosp. doc tkde bgi ubt pape pun . kena repeat scan 2minggu lg. tpi harini ad spotting mcm puan ckp tu . tgk sehari dua ni kalau spotting ada lagi boleh ke kalau saya mintak ubt kuat rahim jugak? 😔

xnormal sis.. better g scan klinik jmpe doctor..sbb sye sbln ni mcm ni jgk..lpas bd ade bleeding sikit..wlaupon sikit..g doktor..dokto ckp heartbeat baby dh tkde..lgi smggu nk buat buku..mse tu usia kndungan dh 8 week

12mo ago

Alhamdulillah..take care..klau ade darah bnyk g hospital terus okayy..kes sye smpai tumpah darah awal thn hritu..punya tknk g hospital

Tak normal Puan. sy de pengalaman sebelum ni tahun 2019. selepas bersama , bleeding. dlm 2 hari. pastu esoknya Ase sengugut and kua darah banyak. rupanya keguguran. baik Puan pergi jumpa doktor utk kepastian.

12mo ago

Saya dulu ade cecair jernih + darah sikit je lps bersama. lps tu check dkt doktor, doktor ckp kantung masih ade.. bbrp jak lepas tu spotting brown mcm tu.. lps tu 2 hr keluar darah fresh +sakit perut. tau2 keguguran.. kalau da kuar sikit darah tu, better jgn bersama dulu & kena bed rest.. semoga awk &kandungan dlm keadaan yg baik ya..jaga diri

Maaf bertanya.Suami puan pancut dalam ker? Sy pun risau skrg 7w.Pernah gugur kami syak mungkin sbb kerap bersama dulu dan pancut dlm.Mungkin bg sesetengah org okay, utk kami mungkin tak okay.

12mo ago

First pregnancy saya macam tu jugak. Lepas 3 hari selepas bersama ada pendarahan. Besok nye saya keguguran. Ikut badan masing2, ada badan boleh accept. Ada badan tak boleh. 🌷

sy masa first time pregnant..lpas bersama kluar spotting je..pastu coklat..pastu merah dan byk..akhirnya gugur🥲. so bg sy tak normal.

not normal.